Subscribe to RSS Feed

Slut med kaffet

Jag har väl druckit kaffe från jag varit runt 17 år det vill säga när jag fick mitt första jobb. Innan dess drack jag aldrig kaffe, utan det var min bror, mamma och pappa som stod för den familjekonsumtionen. Det tragikomiska i historien är att jag inte alls gillar kaffe, utan bara vill åt koffeinet. Jag blir helt enkelt djävulskt pigg utav brygden, något som är på både ont som gott.

Kaffet har också varit en kär vän i de sociala sammanhangen såsom fikaraster, föreläsningar eller luncher. För någon månad sedan köpte jag 1 burk kaffe och när den var slut skulle jag ha hittat för- och motargument utifrån ett fortsätta/sluta perspektiv. Att hitta negativa saker om denna adrenalinstinna bryggd var dock inte det enklaste. Vad som är lobbyism eller ren skär lögn är en svårbedömd sak för en som inte är kemist eller biolog.

Hädanefter så blir det att dricka kallt vatten med ekologiska citroner eller lime i när det kommer till de sociala sammanhangen. Det ska onekligen bli spännande att se hur det blir att klara sig utan denna dryck som piggat upp mig när jag upplevt mig som seg eller sjukt trött. Lördagen den 25 oktober 2014 blev det magiska datumet som kaffeepoken gick i graven. Min konkreta livlina är om livet börjar te sig allt för djävulskt, då är det väl bara att börja dricka denna brygd igen, men det måste mycket till i nuläget. Måndagen den 15 december skedde mitt första återfall. Anledningen stavades taskig sömn. Efter ½ timme med John Blund, blev det några koppar kaffe på personalmötet  på jobbet vid niotiden. Detta var dock inget som skulle sättas i system utan bara en nödlösning.

cnm_3746_1_coffee

Nackdelar

 • Hämmar bland annat upptaget av järn
 • Finns ett giftigt ämne i koffein
 • Försämrar sömnen
 • Fula tänder
 • Ökar risken för högt blodtrycket
 • Kickar binjurarna – tar energi
 • Syrabildande
 • Stressar hjärtat och blir överspeedad
 • Lurar kroppen att man är piggare än man är
 • Tar vatten i kroppen
 • Kan göra en mer nervös, lättirriterad och rastlös

kaffe

Fördelar

 • Blir pigg (eventuell självkonstruktion, måhända funkar rikligt med kallt vatten lika bra)?
 • Ökar förbränningen och matsmältningen
 • Blir fokuserad
 • Innehåller nyttiga antioxidanter

images

Tags: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


Stay in Tune

  Twitter

  Follow Me on Twitter!

  Archives

  Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu