Subscribe to RSS Feed

Det är inte bara Marcus och Martinus som kommer från västra grannland. Oljenationen har framavlat artister och grupper som Evenrude, Wig Wam, Circus maximus, Triosphere, Turbonegro, TNT och Return.

Dessutom har de producerat en sångare i världsklass Jorn Lande. Han har berikat band som Ark, Ayreon, Avantasia, Millenium, Beyond twilight, Vagabond, Allen/Lande, The Snakes, sist men inte minst the allmighty Masterplan.

Tyvärr har Frontiers mjölkat hans vokalistsuperkraft till för många projekt det vill säga grav överexponering. Killen har släppt hela 10 soloplattor. I mitt tycke var det på The Duke från 2006, hans fjärde soloalbum, som alla pusselbitarna föll på plats, och det gjorde de med besked.

Jorn samarbetade med gitarristerna Jørn Viggo Lofstad  (Pagan´s Mind) Tore Moren (Arcturus, Carnivora, Rain), basisten Morty Black (TNT/Vagabond) samt trummisen Willy Bendiksen (Blonde On Blonde, Bad Habitz, Bernie Marsden, The Snakes, Norum/Robertson).

Innehållet var tungt, varierat och melodiöst. Albumet har verkligen allt det man vill ha ut av sin hårdrock. För mig var det två låtar som stack ut lite extra. Inledningslåten ”We brought the angels down”. Det var verkligen en rakbladsvass konstruktion som inledde albumet.

Den andra var plattans sista låt ”Starfire”. Bombastisk och dramatiska riff som skar genom ben och märg. Juvelen fanns även med på hans första soloalbum.

Diggar man Dio och Black Sabbath (Dio/Tony Martin erorna) så är detta ett måste att ha i sin skivsamling. En tvättäkta klassiker helt enkelt.

 

Tags:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


Stay in Tune

    Twitter

    Follow Me on Twitter!

    Archives

    Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu