Subscribe to RSS Feed

2007 var ett synnerligen bra år för melodisk hårdrock. Lions Share, Gotthard, Within Temptation, Pride of lions, Pink Cream 69, Dream Theater, Scorpions, Thunderstone, Symphony x,  Threshold, The Poodles, Nocturnal rites, Axxis, Frederiksen/Denander, Crashdiet, Kamelot, Bloodbound, Masterplan, Shakra, Six: A.M var några skivsläpp som rosade marknaden det året.

Ett annat band som gav ut nytt material var tyska Silent Force. Bandet bilades 1999 av Alex Beyrodt (Sinner, Primal Fear, Voodoo circle). Konstellationen hann släppa 5 studioalbum mellan 2000 – 2013 innan de gick i graven.

Jag fick upp öronen för bandet via deras Walk the earth (2007). Detta var deras fjärde album. Musiken gick mer åt det neo-classic-metal-hållet.

Den klockrena sången stod amerikanen tillika Royal Hunts (Danmark) sångare D. C Cooper för.

Plattan var i sig en medelbra album. I min bok var det en låt som stack ut allra värst och bäst, titellåten ”Walk the earth”. Den hade verkligen det där lilla extra. Alstret var som gjord för att vara med på ett tvättäkta ”blandband”.

Walk the earth”, vilken jäkla låt helt enkelt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


Stay in Tune

    Twitter

    Follow Me on Twitter!

    Archives

    Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu