Subscribe to RSS Feed

Allmänt

Sommaren svepte över Norrköping den 2 juni och höll i sig i nästan 1 vecka innan det blev avlöst av ett klassiskt svenskt lågtryck med oändliga regn . I värsta sommarvärmen besökte vi Maries föräldrar och på vedertagen maner bjöds vi på gudomlig mat. Väl i Vångas förorter passade vi också på att  tvätta, vaxa och städa ur bilen. Jag inventerade parallellt  mina vinylskivor med omsorg; det var ett kärt återseende. Vädret var dessutom omänskligt bra.

Familj och vänner

Måndagen 15 juni var det ”grabbfest” i ordets bemärkelse hos Jocke Andersson. 8 män i sina bästa år satt bänkade framför en storbilds-tv för att uppleva 3 VM-matcher i harmoni med öl, whisky, vodka, gin och grillad korv. Svordomarna avlöste varandra då fotbollsunderhållningen minst sagt var medioker. Kubb och ett fotbollsspel från typ 1918 var det som istället fick agera som stämningshöjare. Oändliga vadslagningar och tips-tävlingar var en annan trivsel- och spänningsfaktor. Veckan efter så for jag Hanna och Frida till Lino och Cissis somriga hus i Ö.Ny. Katter, hundar och Lino himself fulländade denna fikavistelse.

Pappa Stefan & Mamma Linda

I min värld går inte måndagen den 14 till historien för att Japan och Kamerun spelade en av historiens sämsta VM-fotbollsmatcher, utan för att en av mina bästa kompisar blev pappa.  Det magiska klockslaget16.53 föddes Felicia Hammarström, 4170 gram tung och 52 cm lång. Det ska bli mycket intressant att se om Stefan ratar eller anammar de uppfostringsnormer som jag använt mig av och som fått utstått oändliga orgier av sarkasmer under åren lopp. Jag är helt säker på att Stefan kommer att bli en gudomligt bra pappa precis och att Linda kommer att bli en lika bra mamma. Jag, Marie och barnen besökte i måndags de stolta föräldrarna. Stefan och jag dräpte en Tobemory whisky som samlat damm sedan vår gemensamma euforiska Skottland tour resa för 15 år. Den smakade förbaskat bra, inte ens Portugals 7-0 seger mot Nordkorea kunde spoliera detta högtidliga tillfälle.

Studier

Befriande, ingen återvändo, overkligt är tankar som  instinktivt projekterades då jag tryckte på skicka tangenten, i syfte att skicka in sista tentan för terminen. Min belöning för detta blev en fet kebabrulle på Rosa pantern. Nu var det endast opponeringen kvar  och 10 dagar senare betygsintyget., därefter var det sommarlov, sommarvikariat och fotbolls-VM-tittande – fucking great. Till sist dök betygsbeskedet upp på studentmailen. Mitt samlade betyg blev ett G; de fyra delmomentsbetygen blev: – VG – G – G – G. Efter omständigheterna så var jag otroligt nöjd. Har redan fått hem kurslitteraturen för höstkursen Sociologi 3. Det är definitivt ingen billig hobby om man som student inte vill använda sig av biblioteken eller begagnad kurslitteratur – 2500 kronor gick dessa kunskapsbanker på.

Fotbolls-VM-tips

Jag älskar att spela fotboll, men tycker inte alls att det är lika roligt att följa matcher på tv eller live. Undantagen är om jag känner någon i endera lagen eller om det är Sverige som spelar. Från måttligt intresserad till maniskt intresserad blir resultat, då jag återigen är med på Jocke Stenmans otroligt genomtänkta VM-tips. Plötsligt är varje match überintressant, i stort sett varje spelare är ens fiende  ens bundsförvant eftersom det är möjligt att följa varandras valda spelare, målvakter, kaptener, byten och slutspelslag. Min största fiende är min överanalytiska sida där buntar av VM-bilagors expertråd sällan slår in, men som jag varje gång lika slaviskt tar till mig.

Davids utspring

Davids 3-åriga tid på Kungsgårdskolan Samhäll/media avslutades på bästa sätt. Ett utspring utan regn, lastbilflaksgemenskap, efterätt hos pappa och grillat hos mamma var några  inslag som uppskattades av den stora parveln. En laptop och första hyran betald från vår familjs sida, 5000 kronor från Rosemaries familjs sida var belöningarna för att David lyckats uthärda 14 långa skolår. Efter sommaren står flytt till egen studentlägenhet och studier på Linköpings universitet på agendan.

Träning, tävling och sport

Mitt mål som nykomling i i squashgrupp 4 av 11 var att inte försöka åka ut. Jag överraskade mig själv för omväxlings skull och tog 10 av 12 möjliga poäng och hamnade 3:a i gruppen som bestod av 5 personer. Reglerna är enkla: vinnaren går upp till division 3;  den som kommer sist åker ner till division 5. Jag blev kvar i 4:an vilket var mitt egentliga målsättning. Jag vann sedermera min första match av 4:a mot Hjortberger med 3-2 i set. Träningsstatistiken utföll på följande vis: V.22  3pass/205min,  V.23  2pass/92min,  V.24  3pass/160min.

Film och tv

Såg  några ”seriösa” filmer när jag hoppade in som vikarie på mitt kommande sommararbete; det var en ”vakennatt” ifrån 21.45 – 08.45, vilket innebar ett frossande i tv-tittande och DVD:er. Brothers var en film som jag gillade och kretsade runt två bröder och dilemmat att gilla samma kvinna, utmärkt skådespeleri av såväl Tobey Maguire som Jake Gyllenhall? Five minutes of heaven med bland annat Liam Neeson var ett annat starkt drama som berörde mig. Temat var ett mord som en hängiven IRA-soldat utförde och dess konsekvenser för han själv och hans offers familj – trovärdigt. The Blind side med bland annat Sandra Bullock visade sig vara en trivsam film, där en vit rik familj i stort sett adopterar en färgad hemlös grabb. Sandra Bullock visade att hon kan agera trovärdigt utan att vara så där äckligt klämkäck som bara hon kan vara, bästa filmen med henne sedan……Speed. En ovanligt djup horror/torture/thriller rulle med titeln The Final var något jag verkligen gillade. ”Don´t get mad get even” är ett uttryck som speglar denna film. Mobbade universitets ungdomar bildar ett nätverk i syfte att samla ihop sina plågoandar på ett ställe för att helt enkelt ge igen. Jag tyckte att The Final inte alls var så överklyschig  som många andra filmer i denna genre dessutom så har jag inte sett detta tema förut, vilket manusförfattarna ska ha en eloge för. Ett avsevärt mindre djup innehar skräckisen som  är en uppföljare till den välgjorda och klaustrofobiska grottrysaren Descent. I denna sequel hittar jag dessvärre inget som kan få mig att bekänna att uppföljaren är bättre än 1:an a´la Terminator eller Indiana Jones. Denna uppföljare följer ett strategiskt inarbetat sequelkoncept som inte lär överraska någon som sett 1:an.

Musik

Det var återigen dags för en megabeställning ifrån Ginza. Den innefattade en helvetiskt massa cd-guldkorn som exempelvis: Pretty Maids, Treat, Masterplan, Jon Olivas pain, Avantasia, Crashdiet, H.E.A.T, Angels of babylon, Brian Howe, Chris Laney, Grand illusion, Edge of forever, Halestorm, ReVamp och Amanda Jensen.

Mat och kost

Marie och jag avverkade två stycken ”28 middagar”: Mimmis Wisthus, Stegeborgs Hamnkrog.  Mimmis Wisthus präglas av ekologiska- och närproducerade råvaror, vilket förhöjer matupplevelsen. Stegeborgs hamnkrog var ett ställe som en hungrig person inte bör besöka. Inramningen med färjan, vattnet, slottsruinen, båtarna och den personliga utemiljön var onekligen restaurangens största tillgång, maten var av standardfformat, ölen var oförglömlig.

Ett av våra recept fick betyget 5/7 vilket är exceptionellt högt då en 3:a. är lika med gott; färskpotatispizza var namnet på receptet. Färskpotatis på en frasig smördegsbotten med parmesan, örtfärskost, parmesan och rucola – gudomligt somrigt.

Rabarber var onekligen råvaran för denna 3 veckors period; 5 spännande recept avverkades i rask takt: Rabarber- och jordgubbsrutor, Rabarbertortilla, rabarber- och ingefärspaj samt en traditionell rabarberpaj. Det enda som skulle kunna vara somrigare än rabarber är i så fall om de kombinerades med färska jordgubbar, något som vi tog fasta på och i ordningsställde en paj med just sådana sommaringredienser -  förrädiskt gott.

Shopping

Vi införskaffade oss en svindyr luftrengörare: ”Ion Flow 50F” (förhoppningsvis ett kvalitetsköp). Syftet var att neutralisera miljarder katthår, kvalster, pollen, sporer, damm, bakterier, virus och odören av mina ökända ”brakare”. Funkade denna tingest då? Ännu har vi ingen aning eftersom den i sort sett är ljudlös och att denna svenska uppfinning inte har några filter som behöver bytas. Tiden får utvisa om vi blivit uppfuckade eller inte.

Tags: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


Stay in Tune

    Twitter

    Follow Me on Twitter!

    Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu