Subscribe to RSS Feed

Allmänt

Überkreativiteten har stagnerat för att istället ersättas av ett kvävande tentaångesttillstånd En bidragande orsak är studiemomentet 3 av 4, vilket innebär mattematisk statistik, vilket innefattar formler, bokstäver och symboler. Är det något jag verkligen avskyr så är det tillrättalagd logik. Eftersom jag är medveten om mitt ”handikapp” så innebär det i praktiken ett dagligt  ineffektivt råpluggande. Jag vill absolut inte ha en omtenta hängandes över mig inför sommarlovet. 5 veckor av tentaångest tog i alla fall slut den 8 maj via en 4 timmars salstenta.

Familj och vänner

1 maj var en festhögtidsstund när man var yngre och jag kunde absolut inte förstå hur man kunde sitta hemma och dega med tjej/fru. Nu är det precis tvärtom, jag kan inte föreställa mig gå ut och supa skallen i bitar utan är ruskigt nöjd med tillvaron att vara hemma med familjen utan några speciella åtaganden.  Är jag tråkig eller är det en subjektiv livskvalitet.

Barnen och jag har haft mycket ”kvalitetstid”. Vi besökte Finspångs badhus som barnen älskar och avslutade med en god middag på O´Learys. Hanna, Frida och jag tog tillfället i akt att se Eric Saade och Salem Al Fakir på Mediamarkt. De tyckte att det var fantastiskt att se dem live, jag själv fick mer koncentrera mig att inte få Fridas fötter i ansiktet då hon satt på mina axlar.

Före eller efter Eric Saade?

Det har varit lugnt på ”träffa kompisar fronten” det mesta har tyvärr kretsat runt studieinlärningen av helvetesformler. Jag och SquashJocke deltog i Linos 40-års fest. En trevlig tillställning där norra skandinaviens sämsta hockeyspel hamnade i blickfånget. Bordtennis i harmoni med skitsnack och ölpimplande var trevliga inslag i denna fest. Jockes fru Maria hämtade oss lite efter midnatt. Även fast jag inte dricker mig redlös längre så mår jag ändå dåligt dan efter, denna gång var dessvärre inget undantag.

Stefan 0ch jag bildade ett lag på Salige Munken (Team Humor) i syfte att komma bland topp-3 i deras monstruöst populära Music Quiz. Det gick riktigt bra och vi måste ha kommit bland de 10 bästa. Vi kombinerade tävlingen med mat, öl och manusträffarbete.

Arbete i kombination med nöje

Studier/sommarjobb

T-test, Chi-test, korrelationer är begrepp som jag brottas med på detta helvetesmoment: metod. Jag är medveten om att denna kunskap är väsentlig i syfte att söka ett jobb, men det är likväl förbannat tråkigt. Antingen gillar man detta eller så gör man det inte, – det finns inga mellanting. Jag själv tillhör gruppen som upplever det logiska som oförklarligt, hellre lite abstrakta teoretiker. Lördagen den 8 maj 08.00-12.00 så gick inte tentan att förtränga längre. Regnet öste parallellt ner, vilket var signifikativt för denna tentaförmiddag. G är lika med 28 poäng, och jag tror att jag balanserar mellan 24-30 poäng – om 10 dagar så vet jag. Efter tentan så blev det en kebabpizza och 2 öl på Ektorps sportbar.

Jag fick beskedet att få jobba 6 veckor  (v.28-v.33) på Omsorgsgruppen som personlig assistent. Har gjort det de 3  senaste åren och det är alltid lika välbehövligt för ekonomin. Det blir i stort sett bara vakennätter som jag jobbar, ett bra tillfälle att beta av DVD-berget på kvällen.

Film, tv och musik

Medium och Vampire diaries är som vanligt vardagslivshöjande serier. Orphan (ond unge som inte är en unge), Moon (filosofisk science-fiction), A perfect getaway (annorlunda handling och upplägg om ett seriemördarpar i djungeln), Where the wild things are (kritikerrosad barn/ungdomsfilm som inte var något speciellt alls), Murder pary (tortyrskräckis som försökte vara intelligent) är alla okey filmer utan för den skull vara över medel. The Collector däremot var en otäck annorlunda och brutal rulle. Det var inte svårt att lista ut förebilderna, men filmen var ändå en mycket positiv överraskning. Det detaljerade ultravåldet får extra pluspoäng, det märks att filmer som Saw och Hostel har flyttat fram gränserna för underhållningsvåldet.En film som jag sett fram mot mycket var Daybreakers med bland annat William Dafoe, Ethan Hawk. En filosofisk vampyrfilm där ”befolkningen” består av 95% vampyrer, vilket innebär att maten är på väg att ta slut. En riktigt bra film med tanke bakom och med läckra effekter.

Har lyssnat igenom min Ginzakollektion och några riktiga guldkorn har utkristalliserats: All Ends – 1:st, W.E.T – 1:st, The Murder of my sweet – Divanity. Den gemensamma nämnaren att alla tre är svenska vilket är ytterligare ett bevis för den bredd, variation och kvalitet som genomsyrar det svenska musiklivet. Är man ett fan av Within Temptation eller Nightwish så är det ett måste att inhandla såväl All ends som The murder of my sweet. W.E.T är en supergrupp bestående av bland annat the allmighty Jeff Scott Soto (Talisman) på sång. Denna überkarismatiska människa har jag sett live 4 gånger och han har en osannolik utstrålning och en fantastisk röst.  Det var inte en tillfällighet att han fick sångjobbet hos Journey. Denna korta sejour är troligtvis anledningen till denna starka platta med influenser just ifrån Journey.

Träning, tävling

Jag hade siktet inställt på Grabbhalvan den 6 maj. Av detta blev det ingenting eftersom jag drabbades av en djävulsk förkylning som inte ville ge med sig. Träningen inför denna folkfest såg onekligen positiv ut, jag sänkte tiderna hela tiden utan att drabbas av ”blodsmakssyndromet”. Tanken var att komma under 20 minuter, men det målet får sparas till nästa års upplaga. David sprang för andra gången och kapade sin förra tid från 22 minuter till 20.42 min.

Jag gick upp från division 5 till division 4, dock inte på egen kraft men ändå. Squashen har fått lämna företräde åt löpningen.  Linos hälseneskada  är en stark faktor till minskad squashfrekvens. Jag har ordnat en mailsquashgrupp där 9 personer är involverade. Mailkommunikationen är ett ypperligt sätt att diskutera fram vilka som kan spela en viss dag i veckan och vilka som då ska boka banor. Min squashformkurva har ändå pekat uppåt, jag har vunnit mer än jag förlorat och dessutom med riktigt bra spel. Träningsfliten har varit hög förutom i slutet då jag blev genomförkyld. V.14 = 6pass/329min, V.15 = 5pass/218min, V.16 = 4pass/220min, V.17 = 3pass/158min, V.18 0  pass/0 min (genomförkyld).

Mat & Kost

Marie, jag och småttingarna åt lunch på Asken i Knäppingsborg. Ett fint ställe med bra råvaror gjorde att besöket får VG. Jag åt efter Campus på nyrestaurerade Pizzeria Napoli. Det blev deras kebabpizza med piri-piri samt kycklingrulle. Helhetsintrycket av såväl lokalerna som maten blev en positiv överraskning. Egna riktigt lyckade recept som vi gjort är bland annat: banankaka med choklad och cashewnötter, Skink och ädelostpaj med päron, banancheesecake med choklad och passionsfrukt.

Inredning och design

Vi har beslutat oss att bo kvar i denna lägenhet istället för att söka lyckan i något hus. Det innebär att vi äntligen kan påbörja en lägenhetsmakeover. Begränsningarna är oändliga, men efter förutsättningarna i detta halvslitna  60-tals hus så kan slutresultatet bli både personligt och fräscht. 3 svarta Billy har köpts in för att förvara mina cd-ögonstenar, något min fru är mindre glad åt. En snygg hörnvetrin har införskaffats på Essells. Tavlor har lämnats in för restaurering för att sedermera få sin givna plats i vardagsrummet. Ståhls har renoverat köket och bytt ut vårt sunkiga badkar mot ett nytt. Konst har inhandlats av Maries kusin. Jag har också köpt 2 svarta danskdesignade speglar. Grunden är lagd inför ny soffa, vardagsrumsbord och vardagsrumsmatta. Det är trevligt att göra om i lägenheten, utan att behöva bry sig om pengarna eftersom vi har sparat 4 år inför detta. Nu är det bara shoppingen kvar.

Resor och sånt

Helt plötsligt är våren här och semesterlistor ska lämnas in till höger och vänster Årets reseschema ser ut på följande sätt. Hanna, Frida, Marie och jag till Disneyworld i Paris 3 nätter. Jag och Marie 4 nätter i Wien. Vi ska också bo 2 nätter på ”bo på lantgård” någonstans i Sverige, vart är inte bestämt än. Det blir dock ingen löparresa i år eftersom det är så mycket annat som händer.

Tags: , , , , , , ,

One Response to Vardagshändelser 3: v14-18

  1. David on 11 maj, 2010 at 20:37

    Dina bilder passar in väldigt bra, känns nästan som om du är en ”elit” bloggare numera. Du skriver på ett väldigt bra sätt med. Fortsätt såhär så kan du snart byta namn till Blondin-Bella. ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


Stay in Tune

    Twitter

    Follow Me on Twitter!

    Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu